Reklamlar
Kategoriler
Etimek tatlısı tarifi
Bu içerik 16.834 kez görüntülenmiştir.

Etimek tatlısı en kolay yapılan tatlı çeşitleri arasındadır. Canımız ne zaman isterse kaymaklı ekmek kadayıfı tadında olan tatlımızı yapıp afiyetle yeriz. Ani gelen konuklarımıza ikram edebiliriz. Görünüm ile de çok göz alıcı olur ve hafifliği ile her daim yenebilir.

 

Öncelikle etimekleri büyük ve dikdörtgen bir bor cama dizelim. Daha sonra 2 bardak şekeri orta boy bir tencereye koyalım. Ateşe alalım ve şeker kahverengi oluncaya kadar devamlı karıştırarak eritelim.

 

Eridikten sonra içine 2 su bardağı su ilave edelim. Şeker sertleşince tekrar eriyinceye kadar karıştıralım. Karıştırarak kaynamasını sağlayalım. Karameli ocaktan alalım ve tüm etimeklerin üzerine eşit miktarda ıslatacak şekilde yayalım.

 

Hemen sonra derin bir tencereye vanilya hariç tüm malzemeleri koyalım. Devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayalım. Sonra vanilya ve margarin ekleyerek 3 dakika daha pişirelim. Topaklanma olmaması için hızlıca karıştıralım. Etimeklerin üzerine döküp düzeltelim. Hindistan cevizi serpip çikolata rendeleyelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunalım. Afiyet olsun.

 

MALZEMELER

1 paket etimek

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

MUHALLEBİ İÇİN

1 litre süt

5 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı margarin

1 paket vanilya

hindistan cevizi

Son Eklenen Benzer Tarifler
Yorumlar




 
damla okay
14 Mayıs 2012 - 11:57

tadı harika deneyinnn

Yazı Etiketleri
www.yaspastatarifleri.net sitemizde en güzel yaş pasta tarifleri arşivimizi ziyaret ederek görmelisiniz, önerimizdir.