Reklamlar
Kategoriler
Güllü muhallebi
Bu içerik 1.133 kez görüntülenmiştir.

Güllü muhallebi sürekli evde yapıp bulundurabileceğiniz tarifler arasındadır. Özellikle çocukların çok severek yiyecekleri muhallebiyi her zaman hazırlayabilirsiniz. Aniden gelen konuklarınıza da sunabileceğiniz bu lezzeti tatlı tariflerinde bakıp hazırlayabilirsiniz.
Öncelikle muhallebi malzemelerini derin bir tencereye koyalım. Orta ısılı ateşte göz göz oluncaya kadar devamlı karıştıralım ve pişirelim. Daha sonra düz bir tabağa dökelim. Buzdolabına kaldıralım ve katılaşması için 2 saat bekletelim.
Diğer taraftan şerbetimizi hazırlayalım. Su ve şekeri derin bir tencereye koyup kaynatalım. Ateşten alalım ve soğuyunca içine gül suyu, fıstık ve badem ilave edelim. Daha sonra donan muhallebiyi 2 cm. lik küp şeklinde doğrayalım. Şerbetin içine atalım ve karıştıralım. Afiyet olsun.
MALZEMELER


1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
ŞERBET İÇİN
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı gül suyu
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı fıstık

Son Eklenen Benzer Tarifler
Yorumlar




 
Yazı Etiketleri
www.yaspastatarifleri.net sitemizde en güzel yaş pasta tarifleri arşivimizi ziyaret ederek görmelisiniz, önerimizdir.