Reklamlar
Kategoriler
Halka tatlısı
Bu içerik 5.595 kez görüntülenmiştir.

Halka tatlısı özel günlerin vazgeçilmez lezzetidir. Özellikle Ramazan aylarında çok aranılan ve sevilen bir lezzet olan halka tatlısını evimizde yapabiliriz.

 

İlk olarak tencereye su koyalım. Daha sonra içine margarin ekleyip kaynatalım. Tuz ve şekeri de ilave edelim. Üzerine unu alıp tahta kaşık yardımıyla karıştıralım. Bu şekilde karıştırarak kıvamlı bir hamur oluncaya kadar pişmesini sağlayalım.

 

Hamur toplanınca altını kapatalım ve bir kenarda soğumaya bırakalım. Hamur soğuduktan sonra içine yumurtaları tek tek kıralım ve karıştıralım. Hemen arkasından nişasta, irmik ve hindistan cevizi ekleyip krema torbasına dolduralım. Daha sonra halka şeklinde sıkıp tavaya atalım. Tavamız dolunca altını yakıp altın sarısı oluncaya kadar kızartalım.

 

Önceden hazırlayıp soğumuş olan şerbetimizin içine atalım ve şerbeti emmesini sağlayalım. Tatlımızın üzerine hindistan cevizi serpelim. Tatlımız bitinceye kadar bu işleme devam edelim. Tatlımızı sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun.

 

MALZEMELER

 

2 su bardağı un

2 su bardağı su

50 gr. margarin

4 adet yumurta

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı hindistan cevizi

1 yemek kaşığı nişasta

ŞERBET İÇİN

 

3,5 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

1 dilim limon

sıvı yağ, hindistan cevizi

 

Son Eklenen Benzer Tarifler
Yorumlar




 
sara
17 Ocak 2013 - 12:07

cok guzellllllllllllll

sara
17 Ocak 2013 - 12:08

irmik helvasi nasil yapilir

Didem
21 Mayıs 2013 - 11:52

Tatlı tariflerimizde isteğiniz üzere irmik helvasını paylaştık. Denedikten sonra yorumunuzu bekliyoruz. Afiyet olsun.

Yazı Etiketleri
www.yaspastatarifleri.net sitemizde en güzel yaş pasta tarifleri arşivimizi ziyaret ederek görmelisiniz, önerimizdir.