Reklamlar
Kategoriler
İncir tatlısı
Bu içerik 12.868 kez görüntülenmiştir.

İncir tatlısı harikalar yaratan çok özel bir lezzete sahiptir. Son derece hafiftir ve yemeklerden sonra ikram edilecek doğru tercihlerden biridir. İncir tatlısını aniden gelen konuklarımıza sunabiliriz. Yumuşacık ve ağızlara yayılan rehasıyla çok memnun edici olacaktır.

 

İlk olarak incirleri yıkayalım. Daha sonra biraz yumuşaması için suyun içinde bırakalım. Daha sonra suda bırakılmış ve yumuşamış ceviz içini, yumuşamış incire alt kısmından yerleştirip, incirleri tepsiye dik olarak yerleştirelim.

 

Ayrı bir kabın içinde sütü kaynatalım. Süt kabarmadan önce nişasta, toz şeker ve vanilyayı koyup biraz daha kaynatıp incirlerin üzerine dökelim. Bir süre daha ateşte tutup incirin tatlı suyunu bırakmasını bekleyelim.

 

İncirler pamuk gibi yumuşak olunca ateşten indirip rendelenmiş ceviz ve toz tarçını tepsinin üzerine serpelim. Daha sonra soğumaya bırakalım. Misafirlerimiz geleceği zaman değişik bir lezzet olarak sunabiliriz. Afiyet olsun.

 

MALZEMELER

500 gr. kuru incir

2 bardak süt

ceviz içi

vanilya

tarçın

1 kaşık nişasta

150 gr. toz şeker

Son Eklenen Benzer Tarifler
Yorumlar




 
Yazı Etiketleri
www.yaspastatarifleri.net sitemizde en güzel yaş pasta tarifleri arşivimizi ziyaret ederek görmelisiniz, önerimizdir.