Reklamlar
Kategoriler
Kadayıf dolması
Bu içerik 14.268 kez görüntülenmiştir.

Kadayıf dolması oldukça leziz tatlı tarifleri arasındadır. Yemesi de yapması da zevklidir. Kadayıfın saçakları ağızlarda dağılır ve yiyen herkesi memnun bırakır. Kadayıf dolması özel günlerin özel tatlısı olarak hazırlanıp sunulan harika bir ikramlıktır.

 

Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Su ve şekeri derin bir tencereye koyalım. Kaynayıncaya kadar bekleyelim. Ocaktan ineceğine yakın limon suyu ilave edelim. İstediğimiz koyu kıvamı elde edince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

 

Daha sonra taze kadayıftan bir miktar alalım ve avuç içinde sarılacak şekilde tutalım. Avuçta tutulan kısma bir kaşık ceviz içi dökelim. İki ucundan dökülmesini engelleyecek şekilde saralım. Kolay olması için tahta üzerinde yapabiliriz.

 

Sarılan kadayıfları, çırpılmış yumurtaya bulayalım ve kızgın yağın içine atalım. Tavadan almış olduğumuz kadayıfları, soğumuş olan şurubun içine atalım. Şurubunu çektikten sonra servis tabağına alalım ve ikrama sunalım. Afiyet olsun.

 

MALZEMELER

 

500 gr. kadayıf

250 gr. dövülmüş ceviz

10 adet yumurta

kızartmalık yağ

ŞURUP İÇİN

 

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

yarım limon

Son Eklenen Benzer Tarifler
Yorumlar




 
hakan
14 Mayıs 2012 - 20:21

Başarılı bir tarif, yapanlar işini biliyor.

handan cengiz salepci
23 Şubat 2013 - 22:32

daha öncede denedim cocuklarım cok begendi tavsiye ederim

Yazı Etiketleri
www.yaspastatarifleri.net sitemizde en güzel yaş pasta tarifleri arşivimizi ziyaret ederek görmelisiniz, önerimizdir.