Reklamlar
Kategoriler
Kadayıflı çim tatlısı
Bu içerik 11.358 kez görüntülenmiştir.

Kadayıflı çim tatlısı ağızları tatlandıran mükemmel ve saçaklı görünümüyle harikalar yaratan bir lezzettir. Kadayıfla yapılan tüm tatlılar hep sevilir ve damaklara yayılır. Bayram ve özel günlerde yapılabilir ve tatlı yiyelim tatlı konuşalım der gibi memnun edicidir.

 

Öncelikle derin bir kabın içine süt, yumurta, su ve çok az tuz koyalım. Daha sonra karıştırmaya başlayalım. Un ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Hamurumuz olunca üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakalım.

 

Diğer taraftan kadayıfı bir tepsiye boşaltarak çok küçük parçalar halinde ufak parçalara bölelim. Dinlenmiş olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım. İnce yufkalar halinde açalım. Ortasından ikiye bölelim. Üzerine biraz avuçla kadayıf ve ceviz serpelim. Daha sonra rulo yapalım. Bunları istediğimiz uzunlukta keselim.

 

Kesilen yüzeyler yukarıya gelecek şekilde tepsiye dizelim. Eritilen yağı üzerine dökerek fırına sürelim. Kızarınca alalım. Önceden hazırlamış olduğumuz şurubu tatlımızın üzerine kepçe yardımıyla gezdirelim. Tatlımız şurubunu çektikten sonra üzerine tarçın ve ceviz ekleyerek servise sunalım. Afiyet olsun.

 

MALZEMELER

1 kg. kadayıf

500 gr. nişasta

500 gr. un

1 adet yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı su

1 paket margarin

1 kg. şeker

4 su bardağı su

yarım limon suyu

Son Eklenen Benzer Tarifler
Yorumlar




 
RUVEYDA
06 Temmuz 2012 - 13:17

COK GUZEL BIR TATLI HERKES YAPABILIR

askim
13 Ekim 2012 - 15:50

çok lezzetli tarifler

Yazı Etiketleri
www.yaspastatarifleri.net sitemizde en güzel yaş pasta tarifleri arşivimizi ziyaret ederek görmelisiniz, önerimizdir.