Reklamlar
Kategoriler
Kakaolu şekerpare tarifi
Bu içerik 10.225 kez görüntülenmiştir.

Kakaolu şekerpare her daim kolaylıkla yapılır ve ani gelen konuklara ikram edilebilir. Herkesin çok severek yediği ve ağılara dağılan lezzetiyle mutluluk veren bir tatlı çeşididir. Sadesi ve kakaolusu yapılabilen şekerpare nin hangisini tercih ederseniz kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

 

Öncelikle karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini, sıvı yağ, kakao ve yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırıp geri kalan hepsini koyup karıştıralım. Üzerine irmik, hindistan cevizi ve pudra şekerini koyup karıştırmaya devam edelim.

 

Hemen arkasından, kabartma tozu ve un koyup iyice karıştıralım. Daha sonra bütün malzemeleri iyice karıştıralım. Unun ölçüsü kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım. Hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.

 

Parçalarımızı yuvarlayalım. Yağlanmış fırın tepsisine düzgün bir şekilde dizelim. Üzerine fındık, badem veya ceviz parçası batıralım. Üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını çırparak sürelim. Önceden ısıtılmış fırına sürelim ve pişmesini bekleyelim. Bu arada şerbetimizi hazırlayalım. Fırından çıkınca sıcak şerbetimizi üzerine dökelim. Tatlı şerbeti çekince dinlendirelim ve servise sunalım. Afiyet olsun.

 

MALZEMELER

 

1 paket margarin

3 adet yumurta

yarım çay bardağı sıvı yağ

yarım çay bardağı pudra şekeri

yarım çay bardağı irmik

hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

aldığı kadar un

2 yemek kaşığı kakao

 

ŞERBET İÇİN

4 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

yarım adet limon

fındık

Son Eklenen Benzer Tarifler
Yorumlar




 
Yazı Etiketleri
www.yaspastatarifleri.net sitemizde en güzel yaş pasta tarifleri arşivimizi ziyaret ederek görmelisiniz, önerimizdir.