Reklamlar
Kategoriler
Kazandibi tatlısı
Bu içerik 10.370 kez görüntülenmiştir.

Kazandibi en sevilen sütlü tatlı tarifleri arasındadır. Evde kendimiz yapabilir ve yemeklerden sonra afiyetle yiyebiliriz. Kazandibi tatlısı geleneksel bir çeşittir ve ağızlara mükemmel bir tat bırakır. Ferahlatıcı etkisi ile yemekten vazgeçemediğimiz tatlılardandır.

 

Öncelikle derin bir tencereye soğuk sütü, toz şekeri, pirinç ununu ve nişastayı koyalım. Bir yemek kaşığı toz şekeri ve damla sakızını havanda dövelim. Daha sonra tenceremizin içine ilave edelim. Çırpma teliyle iyice karıştıralım.

 

Tenceremizi ocağa alalım ve sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Kaynayınca kıvamını kontrol edelim ve kısık ateşte kaynatmaya devam edelim. Alüminyum bir tepsiye pudra şekeri serpip üzerine biraz muhallebiden alıp köşesinden başlayarak spatula yardımı ile düzgün bir şekilde yayalım.

 

Dibini kazımadan muhallebiyi sürekli karıştırarak yakalım. Bütün tepsimizin zeminini kapladıktan sonra üzerine tencerede kaynamakta olan muhallebimizi dökelim. Daha sonra ıslak bezi tezgaha serip üzerine kazandibi tepsisini koyup soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığında ılımaya başlayınca buzdolabına kaldırıp, soğuduktan sonra dolaptan alıp dilimleyelim. Üzerine tarçın serpelim ve servise sunalım. Arzuya göre üzerine kaymak ekleyerek yiyebilirsiniz.  Afiyet olsun.

 

MALZEMELER

 

1 kg. süt

1,5 su bardağı toz şeker

3 parça damla sakızı

3 yemek kaşığı pirinç unu

2 yemek kaşığı nişasta

tarçın

Son Eklenen Benzer Tarifler
Yorumlar




 
ayşe gül güzel
01 Ağustos 2013 - 12:57

çokk güzel deneyin çok beğendim :)

Yazı Etiketleri