Reklamlar
Kategoriler
Kıbrıs tatlısı
Bu içerik 5.054 kez görüntülenmiştir.

Kıbrıs tatlısı değişik tat ve lezzetler arasındadır. İçinde bulunan hindistan cevizi ağızlara layıktır. Konuklarınıza hazırlayıp sunabilirsiniz. Herkesin çok beğeneceği lezzet hazinesini tatlı tariflerinden bakarak hazırlayabilirsiniz.

 

Öncelikle şeker ve suyu kaynatıp şerbetini hazırlayalım. Şerbet olunca soğumaya bırakalım. Tatlımızı hazırlamaya başlayalım. Önce şeker ve yumurtayı derin bir kabın içine köpürünceye kadar çırpalım. Kalan malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edelim. Karışımı yağlanmış kare borcama döküp önceden ısıtılmış fırına sürelim.

 

Tatlımız 150 C fırında pişince soğuyan şerbeti üzerinde gezdirelim. Diğer taraftan kremayı hazırlayalım. Krema için bütün malzemeleri tencereye koyalım ve sürekli karıştıralım. Koyu olan krema kıvamını tatlının üzerinde gezdirelim. Tatlımızı soğumaya bırakalım ve cevizle süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun.

 

MALZEMELER

4 yumurta

1 su bardağı galeta unu

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı hindistan cevizi

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

2 paket vanilya

KREMA İÇİN

1 su bardağı toz şeker

1 litre süt

1 su bardağı hindistan cevizi

1 su bardağı nişasta

ŞERBET İÇİN

2 su bardağı su

2,5 su bardağı toz şeker

Son Eklenen Benzer Tarifler
Yorumlar




 
gamze doğan
25 Ocak 2013 - 14:14

muhallebili kadayıf tatlısını yaparken kadayıfın illa tazemi olması gerekir teşekkür ederim…

Didem
21 Mayıs 2013 - 11:51

Taze olursa daha çıtır olur, tercih sizindir afiyet olsun

esma
30 Ağustos 2013 - 16:39

ııııııııııııııııııy ço agır tatlılar

Yazı Etiketleri
www.yaspastatarifleri.net sitemizde en güzel yaş pasta tarifleri arşivimizi ziyaret ederek görmelisiniz, önerimizdir.