Reklamlar
Kategoriler
Kolay lor tatlısı
Bu içerik 12.163 kez görüntülenmiştir.

Lor tatlısı hafif tatlılar arasında yerini alır. Gelen konuklar için de kolayca yapılabilecek tariflerdendir. Kendine has lezzeti ve görünüm ile iştahları açarak yiyenleri memnun eder. Canınız tatlı istediği zaman lor tatlısı doğru bir tercih olacaktır.

 

İlk olarak derin bir kabın içine yumurta, lor, un, kabartma tozu ve zeytinyağını koyalım. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karışımı iyice yoğuralım. İstediğimiz gibi kıvama geldikten sonra küçük bir kaseye sıvı yağ koyalım.

 

Daha sonra elimizi yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine belli aralıklarla dizelim. Bütün hamur malzemesi bitinceye kadar bu işleme devam edelim.

 

Önceden ısıtılmış fırına hamurlarımızı sürelim ve üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirelim. Pişmiş olan tatlıları önceden hazırlayıp soğutmuş olduğumuz şerbetin içine koyalım. Şurubu tekrar ateşe koyup altını açalım ve tatlılar şurubu çekince servis tabağına alalım. Üzerine hindistan cevizi serpip servise sunalım. Afiyet olsun.

 

MALZEMELER

 

500 gr. tuzsuz lor

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı zeytinyağı

4 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

ŞURUP İÇİN

 

3,5 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Son Eklenen Benzer Tarifler
Yorumlar




 
Zülal Kurt
14 Ekim 2012 - 09:24

fırına kaç derecede koymalıyız ??

Yazı Etiketleri
www.yaspastatarifleri.net sitemizde en güzel yaş pasta tarifleri arşivimizi ziyaret ederek görmelisiniz, önerimizdir.