Reklamlar
Kategoriler
Midye tatlısı
Bu içerik 12.837 kez görüntülenmiştir.

Midye tatlısı özel günlerin harika çeşitleri içindedir. Sevilen lezzetlerden ilk sıralarda yerini alır. Bayram günlerinde konuklarınıza sunabileceğiniz bu özel çeşit ağızları tatlandıracaktır. Tatlı tariflerinden bakıp kolayca yapabilirsiniz.

 

İlk olarak şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Daha sonra bir kabın içine süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve mayayı elimizle karıştıralım. Sonra yavaşça unu ilave edip karıştırmaya devam edelim.

 

Hamuru 10 parçaya bölelim ve tekrar 5 parçaya bölelim. Mısır nişastası yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açalım. 5 taneyi üst üste koyalım ve büyüterek açalım ve sıkıca rulo yapalım. Rulodan yaklaşık 1 cm. lik parçalar keselim. Kestiğimiz parçalar zeminde düz duracak şekildeyken üstüne bastırıp biraz açalım.

 

İçine dövülmüş ceviz koyalım ve poğaça gibi kapatalım. Tepsiye dizmiş midye şeklindeki tatlının üzerine erimiş tereyağı sürelim ve kızarıncaya kadar pişirelim. Tatlı pişince soğuk şerbeti üzerine dökelim. Afiyet olsun.

 

MALZEMELER

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

yarım paket yaş maya

aldığı kadar un

ŞERBET İÇİN

3,5 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

2 damla limon suyu

içi için dövülmüş ceviz

Son Eklenen Benzer Tarifler
Yorumlar




 
hakan
14 Mayıs 2012 - 20:21

Güzel bir tarif, yazanlar işini biliyor.

Yazı Etiketleri
www.yaspastatarifleri.net sitemizde en güzel yaş pasta tarifleri arşivimizi ziyaret ederek görmelisiniz, önerimizdir.