Reklamlar
Kategoriler
Portakal kabuğu şekerlemesi
Bu içerik 5.248 kez görüntülenmiştir.

Portakal kabuğu şekerlemesi ikramlık olarak yenilebildiği gibi kek ve pasta çeşitlerinde de kullanılabilir. Aniden gelen konuklarınıza sunabileceğiniz leziz bir tatlı tarifidir. Tatlı tarifleri sitemizde sizler için hazırladık.

 

İlk olarak portakalları yıkayıp kabuğunu soyalım. Portakal kabuklarını eninde uzunlamasına jülyen doğrayalım. 1 portakalın suyunu sıkalım ve bekletelim. Fırını 130 C ayarlayalım ve portakal kabuklarını fırın telinde 30 dakika pişirelim. Derin bir tencereye 2 litre su koyup kaynatalım ve kabukları ekleyip 3 dakika haşlayalım.

 

Kabukları çıkaralım ve orta boy tencereye 1 su bardağı şeker ve sıkılmış portakal suyunu ilave edelim. Orta ateşte eriyinceye kadar karıştıralım. Daha sonra portakal kabuklarını ekleyip kabuklar parlak bir görünüm elde edinceye kadar pişirelim. Piştikten sonra portakal kabuklarını şekere bulayalım. Kuruduktan sonra servis tabağına dizelim ve afiyetle yiyelim.

 

MALZEMELER

2 adet portakal

1 adet portakal suyu

1,5 su bardağı toz şeker

10 su bardağı su

Son Eklenen Benzer Tarifler
Yorumlar




 
aziz
12 Temmuz 2012 - 08:32

nefisssler

Efsun
01 Ağustos 2012 - 19:24

yaptim guzel olmus :D

ayşegül
10 Eylül 2012 - 14:14

harika şimdiden 10 tarif aldım tşk

Hacer
03 Mart 2014 - 21:07

Merhaba, bu şekerlemeleri nasıl muhafaza ediyoruz ve tazeliğini kaç gün koruyor? Teşekkürler…

Didem
10 Mart 2014 - 20:44

Kapağı kapalı kavanozun içinde muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Yazı Etiketleri
www.yaspastatarifleri.net sitemizde en güzel yaş pasta tarifleri arşivimizi ziyaret ederek görmelisiniz, önerimizdir.