Reklamlar
Kategoriler
Saray tatlısı
Bu içerik 9.824 kez görüntülenmiştir.

Saray tatlısı geleneksel lezzetler arasında yerini alır. Görünüm ve lezzeti ile özellikle Ramazan ve bayramlarda sunulabilecek en güzel tarifler arasında yerini alır. Kolayca yapılabilecek bu harika lezzeti konuklarımıza gönül rahatlığıyla sunabiliriz.

İlk olarak unu karıştırma kabına alalım. Ortasını havuz şeklinde açalım. İçine yumurta, yoğurt, limon suyunu koyup unun üzerine tuzu serpelim. Havuzun içine az miktarda su koyup hamurun kıvamını ayarlayalım.

 

Daha sonra hamuru iyice yoğuralım. Hamurun kıvamını biraz sert tutalım. Kıvama gelen hamurumuzu dinlendirelim. Uzunlamasına şekil verelim. Hamurları ceviz büyüklüğünde keselim. Yuvarlayıp her hamuru çay tabağı büyüklüğünde açalım. Altına ve üzerine nişasta serpelim.

 

6 bezeyi dizelim ve üstüne bastırarak biraz yayılmasını sağlayalım. Devamında merdane ile olduğunca ince açalım. Üzerine cevizi yayalım. Bir ucundan başlayarak hamuru rulo yapalım. Bir parmak kalınlığında kesip fırın tepsisine dizelim. Hamurun tamamına bu işlemi uygulayalım. Üzerine margarin eritip dökelim. Önceden ısıtılmış fırına sürelim ve pişirelim. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet döküp servise sunalım. Afiyet olsun.

 

MALZEMELER

 

300 gr. un

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

yarım limon suyu

250 gr. çekilmiş ceviz

200 gr. margarin

1 paket nişasta

ŞERBET İÇİN

 

5 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

yarım limon

Son Eklenen Benzer Tarifler
Yorumlar




 
Yazı Etiketleri
www.yaspastatarifleri.net sitemizde en güzel yaş pasta tarifleri arşivimizi ziyaret ederek görmelisiniz, önerimizdir.