Reklamlar
Kategoriler
Sarma tatlısı
Bu içerik 11.012 kez görüntülenmiştir.

Sarma tatlısı geleneksel lezzetiyle şölen tadındadır. Özel günlerimizde sofralarımızı ve içimizi tatlandıracak bu harika lezzete hiç kimse hayır diyemez. Özellikle tatlı severler için yapılışı kolay ve yemekten çok keyif alınan bir tatlı çeşididir.

 

İlk olarak unumuzu karıştırma kabına koyalım. Ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurta, yoğurt ve limon suyunu ekleyelim. Unun üzerine tuz serpelim. Unun ortasına az miktarda su koyup kıvamını ayarlayalım. Daha sonra hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.

 

Kıvamı biraz sert oluncaya kadar yoğurma işlemine devam edelim. Yoğurduktan sonra hamurumuzun üzerine bez örtüp dinlemeye bırakalım. Uzun şekil yapalım ve hamuru ceviz büyüklüğünde keselim. Yuvarlayıp her hamuru çay tabağı büyüklüğünde açalım. Hamurun altına ve üstüne nişasta serpelim. 6 bezeyi dizelim ve üzerine bastırarak biraz yayılmasını sağlayalım.

 

Hemen arkasından ise merdane ile olabildiğince ince açalım. Üzerine cevizi yayalım. Bir ucundan başlayarak rulo yapalım. Bir parmak kalınlığında keselim ve fırın tepsisine belli aralıklarla dizelim. Hamurumuz bitince üzerine margarini eritip dökelim. Önceden ısıtılmış fırına sürelim ve pişirelim. Piştikten sonra üzerine önceden hazırlamış ve soğutmuş olduğumuz şurubumuzu düzgün bir şekilde dökelim. Soğuyunca servise sunalım. Afiyet olsun.

 

MALZEMELER

 

300 gr. un

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

yarım limon suyu

250 gr. çekilmiş ceviz

200 gr. margarin

1 paket nişasta

 

ŞERBET İÇİN

5 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

yarım limon

Son Eklenen Benzer Tarifler
Yorumlar




 
tugba
24 Temmuz 2012 - 11:02

üye olmak istiyorum site güzel

tugba
24 Temmuz 2012 - 11:03

üye olmak istiyorum

Yazı Etiketleri