Reklamlar
Kategoriler
Yoğurt tatlısı tarifi
Bu içerik 17.039 kez görüntülenmiştir.

Yoğurt tatlısının lezzeti dilden dile dolaşır ve gelecek olan konuklarımıza ikram edebileceğimiz en güzel tarifler arasında yerini alır. Yapılması kolay olduğu için çok tercih edilir. Akşam yemeklerinden sonra üzerine koyulan kaymak ile ikrama sunabilir ve ağızları sulandırabiliriz.

 

İlk olarak 3,5 su bardağı şekeri ve 3,5 su bardağı suyu derin bir tencerede kaynatmaya bırakalım. Kıvamlı bir şurup haline gelinceye kadar kaynatalım. Diğer taraftan yumurta ve şekeri derin bir kabın içinde iyice çırpalım.

 

İçine limon kabuğu rendeleyelim, yoğurt, un, irmik ve erimiş yağ ilave ederek tekrar karıştıralım. Karıştırarak kabartma tozunu da ekleyelim. Hafifçe karıştıralım ve yağlanmış tepsimize dökelim. Döktükten sonra üzerini kaşık yardımıyla düzeltelim.

 

Daha sonra önceden ısıtılmış fırına sürelim. Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra fırından çıkaralım ve üzerine ılımış şurubu kepçe yardımıyla eşit bir şekilde dökelim. Üzerine kapak kapatalım ve şurubu çekmesini bekleyelim. Daha sonra soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunalım. Afiyet olsun.

 

MALZEMELER

4 adet yumurta

1,5 su bardağı yoğurt

4,5 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 su bardağı irmik

125 gr. margarin

yarım limon suyu

1 paket kabartma tozu

Son Eklenen Benzer Tarifler
Yorumlar




 
Yazı Etiketleri
www.yaspastatarifleri.net sitemizde en güzel yaş pasta tarifleri arşivimizi ziyaret ederek görmelisiniz, önerimizdir.